Sabtu, 25 Jun 2011

SS501 bersaing sesama sendiri


Para peminat SS501 berharap kumpulan ini terus kekal walaupun dua daripada anggotanya tampil solo.

Album itu yang baru sahaja dipasarkan di Korea pada 8 Jun lalu, secara serentak memasuki pasaran China, Jepun, Taiwan, Hong Kong, Thailand dan Singapura bagi memenuhi permintaan peminat antarabangsanya.
Minggu lalu, bintang Boys Over Flower ini muncul dalam program muzik di televisyen untuk memperkenalkan lagu barunya, Let Me Go, Please, Kiss Kiss dan Yes I Will.
Dengan popularitinya, kita percaya album ini akan mendapat sambutan para peminatnya.
Persoalannya, adakah penampilan solo Hyun Joong itu mampu menyaingi artis lain yang juga hebat termasuk penyanyi utama grupnya sendiri, Heo Young-saeng?
Para peminat K-Pop tentu sudah tahu yang lagu sedap Let It Go dendangan Young-saeng kini cukup digemari bahkan menduduki carta 10 lagu terbaik program Music Bank terbitan KBS.
Tidak pasti sama ada secara kebetulan atau memang mahu menandingi Let It Go, Hyun Joong pula muncul dengan Let Me Go - lagu baru dengan judul yang seakan-akan sama dengan lagu Young-saeng itu!
Dalam suatu wawancara baru-baru ini, si kacak Hyun Joong bermati-matian mengatakan yang SS501 tidak mungkin berpecah! Tegasnya perkataan 'bubar' tidak pernah terlintas di fikiran anggota kumpulan itu.
Namun melihat kepada perkembangan grup itu buat masa ini, sukar untuk mempercayai bulat-bulat kata-kata itu. Apatah lagi anggota SS501 kini dinaungi oleh syarikat pengurusan yang berbeza.
Anggota lain - Park Jung Min dan Kim Hyung Joon pun pernah tampil solo malah bersama seorang lagi anggota, Kim Kyu Joong, muncul hanya bertiga untuk album Ur Man.
Walaupun kecenderungan tampil solo atau sebagai sub grup ini turut berlaku dalam kumpulan popular lain seperti Super Junior, Big Bang, 2AM dan Beast namun perpecahan grup selepas mencapai suatu tahap populariti juga seolah-olah suatu trend! Bukti terbaru, DBSK dan JYJ!
Apa-apa pun, para peminat SS501 khususnya Triple S tentu sahaja mengharapkan grup kesayangan mereka ini kekal bersama selamanya!

0 comments: