m/s 119
penyelaras SITI AISHAH SHAH BANI & SITI NORBIHA ZULKAFLI
gambar MOHD. SHARIFUL HAFIZAL
resepi KUZIE CATERING, Penthouse, Suite 4, Catteleya Grand Ballroom, Wisma PKPS, Persiaran Perbandaran, Shah Alam, Selangor (
http://www.kuziecatering.com.my/)
terima kasih RAJA ROSLY @ PAK ENGKU & CHEF SULAIMAN (019-3550000/03-55116700)
|
Sayur Campur Semarak Cinta
(Hidangan untuk 4 hingga 5 orang)
BAHAN-BAHAN:
Kubis bunga sederhana besar (dipotong)
½ batang lobak merah (dipotong) 1 paket jagung muda (dipotong dua) 6 biji cendawan butang (dipotong dua) Sedikit cendawan black fugus kecil (direndam dan dipotong) 2 batang saderi (dipotong) ½ biji lada benggala merah (dipotong memanjang) ½ biji lada benggala kuning (dipotong memanjang) 3 inci halia muda (dihiris kecil memanjang) 5 ulas bawang putih (ditumbuk) 2 sudu sos tiram Sedikit kiub pati ayam Sedikit tepung jagung (untuk pekatkan kuah) Sedikit air Sedikit minyak untuk menumis Garam secukupnya
CARA MENYEDIAKAN: 1. Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih dan halia sehingga naik bau. 2. Masukkan sayur-sayuran. 3. Setelah itu, masukkan bancuhan tepung jagung, sos tiram, garam, dan kiub pati ayam. 4. Tambahkan sedikit air jika mahu kuah yang lebih. 5. Sedia untuk dimakan panas-panas.
selamat menikmatinya...kalau dah cubela |
0 comments:
Catat Ulasan